lördag 2 mars 2013

Lördagsbestyr och bakdrömmar


Idag har vi haft en underbar dag. Jag och maken och Lillebror. Storebror tillbringar helgen med min brorsa och hans tjej och grillar korv och åker traktor: femårings paradis med andra ord.
Vi passade på att besöka Åhléns City och bokrean. Och vilken besvikelse!! Såååå LITE böcker! Mest va vi ute efter nya barnböcker, men det hela var ju bara ett stort skämt. Typ ett bord med några travar. Helt värdelöst.

Sen kan ju jag inte låta bli att nosa runt bland kokböckerna. Ääääälskar kokböcker. Släpade med mig en bok om att baka makroner. Hiss eller diss på den, är man har en vecka kvar till gastric bypass. Maken bara himlar med ögonen. ("totalt värdilös samitask", ungefär). Men jag har fått ett nyvaknat intresse för bakning senaste året och just makroner verkar ju så kul att bemästra. Och jag tänker att nog är det smart att lära sig baka pyttesmå bakverk om man ska leva med en pyttelitet magsäck. Haha.

Nu har jag njutit av bilderna i boken och sitter och funderar på om mald mandel (som man maler i en mandelkvarn) är detsamma som mandelmjöl, som man kan köpa färdigmalt. Någon som vet. Äger ingen mandelkvarn.

Så. Bortsett från den här finboken, så var bokrean sämst. Däremot fick vi oss en trevlig stund inne i city. Vi avslutade strosandet på Panorama på Kulturhuset. Maken tog sig en härlig lammgryta och jag prövade Naturdiets färdiga shake choco banana. Jättegod. Jag är förstås lite förstörd efter de här tre VLCD-veckorna jag kört nu, men den var riktigt mumsig. :P

Väl hemma blev det soffhäng och filmmys. Såg Mirror, mirror och vill gärna rekommendera den. Rolig, avslappnad och vackert filmad med härlig sagomiljö och grym kostymering. Dock måste man älska sagor för att tycka om den.

Nu blir det sängen. Natti natti

2 kommentarer:

  1. Angående din fråga om mandelmjöl.. Om du maler själv eller köper så är det samma sorts "mjöl" dock kan det du köper vara lite mer finmalet och du får en finare textur på dina makroner. Dock fungerar det lika bra i en mixer om du mixar länge och väl :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. å tack för svaret :) Så himla bra att veta. Jag har ju ingen kvarn. Och ett pyttlitet redan överfullt kök, så jag tänkte testa färdigt mandelmjöl :)

      Radera