Färsk strimlad Zuccini. Jag delade zuccinin i två delar på längden och tog bort det mesta av kärnhuset med en sked. Därefter strimlade jag den med en potatiskskalare. |
Zuccinitagliatelle med köttfärssås och riven parmesan till middag |
OK, det smakar inte pasta. Så tänk inte att ni ska få en pasta som smakar som vanlig pasta med utan kolisar. Men det funkar som ett supergott tillbehör till köttfärsen. Det är fortfarande zuccini. Men mycket gott och jag saknade inte pastan ett dugg.
Gör så här:
Dela en Zuccini på längden och gröp ur kärnhuset. Strimla den med t.ex. en potatisskalare till tunna långa remsor.
Hetta upp lite olivolja i en panna och lägg i zucciniremsorna. Fräs i ca 1 min tillsammans med en pressad vitlök och lite pinjenötter (valfritt). Krydda med salt och svartpeppar.
Istället för att steka zuccinin kan man även koka den i saltat vatten i ca 1 minut. Men jag ville så gärna ha den med lite vitlök så jag fräste på min istället. Blev superbra :)
Och så lite jämförande i alla fall ;)
100 g Zuccini/Squash: 17Kcal / 1.2 g protein, 2.2 g kolhydrater, 0.1 g fett, resten typ vatten.
100 g Pasta (kokt): 139Kcal/ 4.6 g protein, 27 g kolhydrater, 0,6 g fett, resten vatten. (källa: appen Livsmedelsdatabasen).
Vilket tokbra tips. Tack tack
SvaraRadera