söndag 28 juli 2013

Ett sött tips på osötat!

Bästa bästa marmeladen. Funkar som sylt också :)

Hemma i vår kyl finns det alltid några burkar av St Dalfours marmelader. De är de absolut godaste och lyxigaste marmeladerna, helt utan tillsatser och viktigast av allt: utan socker! Nåja. smaken är ju viktigast. Men för oss gbpare så är det minst lika viktigt med livsmedel utan socker. För alla andra sylter och marmelader går helt bort för mig och min man. De är dumpingbovar. Och helst vill vi undvika artificiella sötningsmedel också. Speciellt eftersom vi har barn och sötningsmedel till barnen går helt bort! Inga sötningsmedel eller alkohol före myndig ålder!

Men St Dalfour innehåller varken tillsatt socker eller sötningsmedel, utan är sötat med osötad koncentrerad druvjuice. Och smakar riktigt gott. Min personliga favorit är Aprikos. Hallon och granatäpple har vi också alltid hemma och den använder vi både som smörgåspålägg och som sylt till tex pannkakor. Fikonmarmeladen är supergod till ostar som Brie eller glass (om man nu kan äta sån). Ja det finns hela 18 olika smaker.

De är i dyraste laget. En burk kostar ca 26 kronor. Men helt klart värt det. Utan tillsatt socker. Utan sötningsmedel eller andra tillsatser. Bara frukt (och pektin). Bäst för oss opade, bäst för alla som vill undvika socker. Och bäst för barn! Och så äter man lite mer sparsamt, när den kostar ;)

Det här låter nog som värsta reklaminlägget men det är det inte. Eller jo det är det väl, men jag vill verkligen tipsa om bästa bästa marmeladen (/sylten). :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar